Initiatief en thema

Leiden in Dialoog 2015

Na de mooie ervaringen van Leiden in Dialoog 2009-2015 is de dialoog voor 2016 onder voorbehoud. Wil je meer weten over Leiden in Dialoog, een tafel organiseren in november of meedoen? Neem dan contact op door een email te sturen aan leidenindialoog[at]gmail.com.

Het thema voor 2015 was:

'Gastvrijheid'

 

Het thema voor 2014 was:

'Geluk in de buurt'

Het thema voor 2013 was:

Versimpelen OF een simpel leven (in) Leiden?

 

Het thema voor 2012 was:

Leiden & Volgen

 
Het thema voor 2011 was:

Thema 2011: "Ver-Leiden..."

 

Leiden in Dialoog 2010

Op woensdag 3 en zaterdag 6 november zijn in Leiden een aantal dialoogtafels gerealiseerd over het thema:

'Inspirerend Leiden; wat inspireert jou?'

 

Leiden in Dialoog 2009

In 2009 is Leiden in Dialoog voor het eerst georganiseerd. Op zaterdag 7 november 2009 stonden in heel Leiden op verschillende plekken tafels waaraan per tafel steeds maximaal 8 Leidenaren (buurtgemeente-inwoners ook welkom) aanzaten en met elkaar in gesprek gingen over het thema:

'Buur, vriend, Leidenaar (m/v)?

 

Week van de Dialoog heel Nederland
Leiden in Dialoog vindt plaats in de Week van de Dialoog die in 2008 voor het eerst werd georganiseerd door
Nederland in Dialoog. De afgelopen jaren werd in minstens 50 steden en gemeenten in Nederland een 'Dag van de Dialoog' georganiseerd. De eerste 'Dag van de Dialoog' vond al in 2002 in Rotterdam plaats.

Het thema
Het thema voor Leiden in Dialoog op 7 november 2009 had als doel 'verbindingen te leggen', 'verbondenheid te creëren' en te ondersteunen dat Leidenaren elkaar écht gaan 'zien' en even tijd maken voor elkaar. Daarom hebben we gekozen voor het thema 'Buur, vriend, Leidenaar?'

Heb je een (leuke) ervaring met buren of vrienden? Voel jij je als inwoner van Leiden een Leidenaar of Leijuhnaar? Hoe ziet jouw ideale buur/vriend of Leidenaar eruit? Stof genoeg voor een leuke dialoog.

Het bijzondere van elke gesprekstafel is dat deze open is voor élke Leidenaar en dat er een gespreksleider bij zit die een gespreksleiderstraining heeft gehad van 

Nederland in Dialoog. In deze training leren de gespreksleiders de dialoogmethodiek die al jaren succesvol is in Rotterdam en Amsterdam. De gespreksleider zorgt dat alle mensen aan tafel aan het woord komen en dat elke deelnemer iets kan zeggen in elk van de vier dialoogrondes die bij de Dag van de Dialoog horen.

Onze doelen:

  • Op een prettige manier mensen met elkaar in contact berengen die normaliter niet zo snel met elkaar in contact zouden komen. Open, vrij en contactrijk (zonder moeten).

  • Ontmoetingen ondersteunen waardoor mensen elkaar beter begrijpen en inspiratie kunnen delen waardoor verbinding ontstaat. Even tijd maken voor elkaar.....
De kerngroep van Leiden in Dialoog 2009:
Annemiek Scholten
Margarita Bernal
Melanie Ehren